Nori Yakitori – street food japonez
- 07/06/2017
- comments
- Barbosul
- Posted in D'ale gurii
Dragi fani ai preparatelor japoneze,
Acest post este pentru voi! Dar nu numai. 🙂 Este pentru toți gurmanzii și fanii festivalelor culinare.
Am încercat recent preparatele unui nou concept apărut în planul street food-ian de la noi. Este vorba despre Nori Yakitori, un concept care își propune să aducă în atenția oamenilor mâncarea japoneză. Eu am optat pentru două preparate diferite, și anume Yakitori (de porque) și Sticky bbq ribs. De la gust, miros și până la aspect, cele două preparate japoneze sunt de nota 10. Asta și, poate, pentru că cel care a gândit conceptul Nori Yakitori este câștigătorul MasterChef 2017. 🙂
Yakitori de porc
Preparatele sunt gătite pe rocă vulcanică (gratar cu funcționare cu gaz, care încinge rocile, astfel încât carnea să nu intre în contact direct cu flacăra) și sunt glazurate cu sos barbeque asiatic. Preparatele testate personal de subsemnatul au fost extrem de fragede. Multitudinea de arome te poartă într-o călătorie tare frumoasă. 🙂
Orezul este garnitura pe care o primești pentru fiecare preparat (fie că este vorba de yakitori de pui, de porc sau de coaste și somon), fiind într-un mod savuros. Orezul nu este cel cu care suntem obișnuiți, fiind vorba despre acel tip întâlnit la sushi. Pentru gust, poți asezona cu sos iute sau sweet chilli.
La final, ca treaba să fie treabă, poți lua un răvaş norocos. Pe lânga zâmebetul oferit de savoarea preparatelor, nu strică unul în plus provocat de mesajele simpatice din răvașe. 😀
Coastele