Pofte de weekend: Buffalo Baz
- 30/10/2015
- comments
- Barbosul
- Posted in D'ale gurii
Cum săptămâna a luat sfârșit și cum toți ne pregătim să ieșim în oraș să sărbătorim Halloween-ul, am zis să vă fac nițică poftă de mâncare bună. Am fost săptămâna trecută, în weekend, la Buffalo Baz. Fostul concurent MasterChef și-a deschis un local cu specific american, axat în principal pe burgeri. Care sunt absolut senzaționali la gust, îți dau senzația că se topesc efectiv în gură.
Mai mâncasem în trecut de la om, dar nu în locație. Am optat atunci pentru livrare, fiind prins în treburi. Livrările se fac prin Caserola (ai aici meniul complet) și ajung destul de rapid, cam 60 de minute în funcție de zona în care te situezi și de cât de aglomerat este mirobolantul nostru oraș. Mâncarea ajunge cum ar trebui să fie, dar parcă are alt farmec să mănânci acolo, lângă Baz care trebăluiește prin bucătărie.
Recomand să-ți faci rezervare în weekend pentru că este destul de plin. Are program prelungit în weekend, 12:00 – 06:00, deci există șansa să te întâlnești cu alți doritori de mâncare fresh după o seară de club. Găsești număr de telefon, adresa precisă și ceva mai multe informații pe pagina de Facebook a simpaticului burger man.
Hai să vedem cum stăm la capitolul burgeri, căci despre asta vorbim aici cu poftă. Omul face o mulțime de feluri, de la burgeri savuroși cu carne de vită, la burgeri de pui sau burgeri fără carne cum este MOZZARELLA & ONION BURGER (cu mozzarella sticks, inele de ceapa și roasted garlic sos). Denumirile produselor sunt tare faine, inspirate din cinematografie și din cultura de peste ocean: ELVIS PRESLEY BURGER, EMPIRE STATE BUILDING BURGER, KING KONG BURGER, LAS VEGAS BURGER sau THE INCREDIBLE HULK BURGER sunt câteva denumiri. Toate tipurile arată senzațional! Merită să mergi de câteva ori să savurezi mai multe variante. După ce am mâncat cu poftă un LAS VEGAS, am citit mai cu atenție meniul și aș fi vrut să încerc și un ELVIS care are unt de arahide. Sună ciudat, știu, dar am înțeles de la niște cunoștințe că este absolut dement. De bun! Fiecare burger vine cu niște cartofi wedges senzaționali și cu două sosuri preparate de Baz, extrem de gustoase.
Omul Baz își face singurel chiflele, sosurile și alte ingrediente, ceea ce garantează prospețime și gust original! Ah, carnea este luată de la un furnizor serios, care își crește animalele corect, fără chimicale și alte bazaconii. Legumele sunt și ele proaspete, chiar în momentul în care mă aflam în local un agricultor s-a apucat să descarce câțiva saci de cartofi. So, prospețimea este la ea acasă, la fel ca și bunul simț și respectul față de clienți. Baz este o persoană extrem de prietenoasă, așa că ai toate șansele să îți faci un nou prieten. 🙂 La fel este și localul, un spațiu prietenos în care oamenii vin să se simtă bine și să mănânce o mâncare corespunzătoare. Mi-au plăcut desenele pictate pe perete și jocul de darts. Căci la o bere și un sandwich bun merge să dai o săgeată.
Pe lângă burgeri, poți să optezi și pentru alte tipuri de mâncare: noodles, salate și bien sûr: deserturi. Făcute tot de Baz, adevărate fantezii culinare transpuse în farfurie: BUGS BUNNY CARROT CAKE sau NEW YORK CHEESECAKE, făcute în stil unic, fără a încerca să copieze vreun produs similar aflat pe piață. Dar cel mai bine mergi de vezi cu papilele tale gustative.
Weekend fain să ai! Mai zi-mi locuri în care să merg să încerc un burger bun. Și împărășim aici să vază toată lumea. 😉