Pofte de weekend: SeaFood Shaorma
- 10/12/2015
- comments
- Barbosul
- Posted in D'ale gurii
Mi s-a aprins un beculeț când am auzit că se va deschide primul restaurant cu shaorma seafood. Evident, toate noutățile circulă pe fluxul de informații, denumit Facebook. Văzând anunțul online care prezenta deschiderea primului concept seafood shaorma din România, am zis la început că e vreo cioacă, că cineva se ține de farse. Adică scoatem cărnița de pui, vită sau curcan și o înlocuim cu fructe de mare? Hmmm… M-am documentat cum se cuvine și mi-am dat seama că nu e o farsă, iar beculețul din capul meu n-a contenit să pâlpâie până nu am ajuns în locație să încerc din preparatele cu fructe de mare și pește. Și-am fost extrem de încântat de gustul fructelor de mare la lipie! Sunt printre primii norocoși care au gustat din prima shaorma cu fructe de mare din București și-am zis să împărtășesc cu voi experiența. Cu siguranță e o poftă de weekend care e musai de satisfăcut.
Deschis în urmă cu doar câteva zile, SeaFood Shaorma se află în zona Piața Muncii, foarte aproape de stația de metrou. Restaurantul este micuț, cochet, foarte curat și îngrijit. L-aș descrie mai degrabă ca fiind un bistro, cozy și decorat simplu, dar cu bun-gust. Angajații sunt politicoși și foarte ospitalieri, iar service-ul practicat ireproșabil.
După cum spuneam, conceptul de shaorma cu fructe de mare m-a atras încă de când am descoperit pagina de Facebook a localului. Am fost, am mâncat două preparate extrem de savuroase, iar acum este timpul să vă vorbesc puțin despre gusturi și experiența culinară creativă. Meniul conține trei tipuri: shaorma cu tentacule de caracatiță, shaorma mixtă (caracatiță, calamar și sepie) și shaorma cu pește spadă. Poți să optezi și aici pentru cele două variante clasice de servire: la lipie sau la farfurie.
Personal am optat pentru seafood shaorma și pentru cea mixtă. Ingredientele de bază ale unei shaorme clasice se regăsesc și în preparatele de la SeaFood Shaorma: cartofi prăjiți, salate, sosuri dulci/picante și lipie. Sunt corect gătite, cu un gust proaspăt și destul de interesant în tandemul cu fructele de mare și peștele. Sosurile sunt de speță bună, cu un gust plăcut și nu-ți estompează gustul celorlalte ingrediente. Carnea din preparatele încercate, adusă din Spania și Chile, mi s-a părut proaspătă, foarte delicioasă și prăjită corespunzător. Am observat că personalul este extrem de atent să nu ardă carnea sau s-o servească semi-crudă. Ingredientele vedetă ale preparatelor de la SeaFood Shaorma, fructele de mare și peștele, sunt gătite precum carnea clasică a unei shaorma: prin prăjire laterală, lentă și uniformă. Un procedeu corect de gătire al cărnii, dacă stăm să ne gândim, toate grăsimile și sucurile mai puțin recomandate scurgându-se în jos. În ceea ce privește băuturile, ai de unde alege. Găsești o ofertă extinsă pentru toate gusturile, de la bere, prosecco, limoncello, până la apă și răcoritoare.
Sunt convins că demersul SeaFood Shaorma va avea un feedback pozitiv și că acest concept se va extinde în toată țara. Este o metodă prin care oamenii se pot apropia de gustul minunat al fructelor de mare.